When choosing between two evil

...I always pick the one I never tried before. (Mae West)
 
Och om man inte provat något av alternativen - vad gör man då?
 
Deklarationen var totalt misslyckad. Akios två senaste företag har registrerat honom som gift och antagit att han ska skatta för två person. Det betyder att han får tillbaka mer på sin lön...men måste betala i slutet av året. 
Och det är just vad vi måste göra. 
Alternativ 1) Betala 2000 dollar i April. 
Alternativ 2) Öppna ett IRA (Pensionskonto) i mitt namn och sätta in 5500 dollar innan April. 
På så vis behöver vi inte betala någon skatt eftersom vi kan skriva av de 5500 som pensionssparande. Å andra sidan kan vi inte röra de stålarna innan vi är 55.  
Vår bokföringstjej är lite av ett geni och efter 1 timme kom hon då på alternativ 2. 
 
Tydligen blir man rejält straffad i USA om man är gift men 1) Inte skaffar hus. 2) And here it comes....inte skaffar barn. Det första jobbar vi på men läget är inte det bästa och det enda som finns på marknaden är parhus (Townhouse - sitter ihop med andra hus, ingen trädgård och oftast 2-3 plan). 
Det andra jobbas inte på alls och lär inte hända. USA är ett helt okej land att bo i som vuxen men jag tvivlar på varenda en som bor här och skaffar barn. 
 
 Take this Federal Government!
 
Helgen började perfekt och vi provade tillochmed ett nytt indiskt lunchstället. Vi är dåliga på att prova nya saker men denna helgen kände vi oss vågliga...tills vi fick nyheterna om deklarationen. Can I claim for my 3 cats?!! 
 
 
Mitt ansiktsuttryck när hon sa 2000 dollar skatt! You have to pay. 
 
Akios ansiktsuttryck....SRSLY. 

Karinology

Smått & Gott från San Jose.

RSS 2.0